2020. szeptember 29. - Mihály

Vigyázat, trükkös tolvajok garázdálkodnak!

Pénteken napközben, néhány perccel azután, hogy a postástól átvette nyugdíját, azzal csengettek be egy 79 éves nyíregyházi nénihez, hogy az önkormányzattól krumplit hoztak. A nénike azonban nem dőlt be a trükkös tolvajoknak.
2011. január 16. vasárnap 14:04 - HírExtra
Mivel az asszony a sajtóban már találkozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ilyen tárgyú figyelmeztetésével, nem engedte be az idegeneket. A kapuban álló férfi ezután a már szakállasnak számító, mégis sokat becsapó trükkel próbálkozott; azt mondta: tízezer forint jár a néninek, de csak húszezres van nála. A bűnözők a pénzváltás ürügyével szokták rávenni a többnyire idős sértetteket, hogy felfedjék otthon tartott pénzük rejtekhelyét, amit aztán figyelmük elterelésével ellopnak. A néni azonban ennek sem dőlt be, elzavarta a trükközőket, feljegyezte kocsijuk rendszámát és felhívta a rendőrséget.

A főkapitányság ügyelete a város valamennyi szolgálatban lévő rendőrének megadta az információt, így a járőrök rövidesen ellenőrzés alá vonták a jelzett gépkocsit. A benne ülő három 26-29 éves Borsod megyei férfit előállították és lopás kísérletének megalapozott gyanújával hallgatták ki. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztályának nyomozása során azt is vizsgálják, hogy a három férfi másoknál is próbálkozott-e, esetleg sikerrel alkalmazta a trükköt.A rendőrség kéri, hogy akit a képeken látható személyek hasonló módon megloptak vagy megkörnyékeztek, jelentkezzen a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztályán a (42) 524-600 telefonszám 3540 mellékén, vagy hívja a 107-et!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását