2024. április 29. - Péter

Jön az ár - készültség a fővárosban

Budapesten elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe vasárnap reggel, az árvízi zsilipeket folyamatosan zárják le, szükség szerint elkezdődik a rakpartok lezárása is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
2011. január 16. vasárnap 11:30 - HírExtra
Az Országos Műszaki Irányító Törzs korábbi tájékoztatása szerint Budapestnél hétfő hajnalban várható a rakpart fokozatos elöntése, majd keddre a teljes szakasz víz alá kerül. A rakpartok előreláthatólag a hét végéig víz alatt lesznek.

A Fővárosi Csatornázási Művek már korábban megkezdte a felkészülést a védekezésre zsilipzárásokkal, az átemelő szivattyúk beüzemelésével. Az eddigi három zsilip után vasárnap további kilenc árvízvédelmi zsilipet zárnak le.

Az átemelő szivattyúk működése automatikus.

A szakemberek arra számítanak, hogy a folyó keddről szerdára - 680 centiméter körüli vízállással - tetőzik, azaz jövő hét közepén Budapestnél másodfok körüli vízszintek várhatók.

Győr-Moson-Sopron megyében a Duna Vének és Dunaremete közötti szakaszán szombaton 18 órától harmadfokú készültséget rendeltek el. A tetőzés hétfőn várható, majd ezt követően gyors apadás következik.

A Duna Vének-dunaszentpáli szakaszának teljes hosszán a készültség másod-, több más szakaszán pedig elsőfokú. A Győr-Moson-Sopron és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság megerősített ügyelettel látja el feladatait - közölte az OKF.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását