2024. április 19. - Emma

Terjednek a hamisítványok

Az UGG márkájú csizmák és cipők forgalmazója szerint a tavalyi évben több százezer pár hamisítványt foglaltak le világszerte a hatóságok. Több mint 200 ezer párra egyetlen akció során, Kínában bukkantak rá.
2011. január 14. péntek 07:59 - HírExtra
Az UGG márka tulajdonosa, a Deckers Outdoor közleménye szerint a termék történetének talán legnagyobb eseményét könyvelhette el, amikor tavaly év végén összesen 244648 pár hamis lábbelire bukkantak a kínai Fujian tartományban a helyi hatóságok.

Ez az eset több hamis termék lefoglalását eredményezte, mint az egész éves, nemzetközi szinten megvalósult 118 intézkedés, amelyek során egyébként több mint 150 ezer pár hamis UGG lábbeli
került elő.

A cég szerint márkavédelmi szempontból eredményes évet zártak. Nem csak a lefoglalt hamisítványok száma volt az előző évekénél magasabb, de egyéb módon is sikeresek voltak a jogérvényesítésben. A Deckers szakértői mintegy félmillió hamis UGG terméket távolítattak el zömmel Kínában működő nagykereskedelmi weboldalakról, további 30 ezret pedig olyan kiskereskedelmi felületekről, mint az eBay.

A vállalkozás emellett közel ötezer, hamisítványokat terjesztő weboldal ellen kezdeményezett intézkedést, és 2300 hamisítványokra mutató szponzorált linket távolíttatott el.

A Decekers mindezen felül folyamatosan együttműködik az amerikai hatóságokkal, szakértőjük részt vesz az Egyesült Államok szellemitulajdon-védelmi koordinátorának jogvédelmi programjában, és javaslataival támogatja a jogalkotók munkáját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását