2024. április 28. - Valéria

Gázolajjal a belvíz ellen

Kedden huszonkétezer liter büntető eljárások során lefoglalt gázolajat adott át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága az ár- és belvíz elleni védekezéshez.
2011. január 11. kedd 14:59 - HírExtra
Az elmúlt hónapokban óriási gondot okozott az árvíz és a belvíz hazánkban, megközelítőleg négyszázezer hektár földterület van víz alatt, ráadásul úgynevezett jégdugók alakultak ki több folyón is.

Naponta 15-20 ezer liter gázolaj kell ahhoz, hogy mindenütt működhessenek a szivattyúk és készenlétben álljanak a jégtörő flották a jégdugók megszüntetésére. A NAV kedden huszonkétezer liter gázolajat ajánlott fel a védekezésre, amit tíz, jövedéki bűncselekmény elkövetése miatt indult büntető eljárás során foglalt le.

A törvény lehetőséget biztosít, hogy a lefoglalt üzemanyagot ilyen módon felhasználhassa a szerv. A gázolajat a NAV raktárából, Ságvárról Bajára, a Duna alsó szakaszához szállítják a helyi Vízügyi Igazgatóság szakemberei.

Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását