2024. április 28. - Valéria

Száguldás a rákkal szemben

Már csak néhány nap van hátra a 6. dubai Dunlop 24 órás GT-s túraautóverseny kezdetéig, amely a dubai Autodrome versenypályáról indul.
2011. január 10. hétfő 16:42 - HírExtra
A konténerek és versenyautók nagyrésze, már megérkezett Dubai-ba, ahogyan a szervezők a holland Creventic és DNRT ügynökség is onnan üdvözli a versenyzőket, csapattagokat valamint a január 13-15 között megrendezésre kerülő esemény vendégeit. Az idei egy igen különleges verseny, ugyanis a befolyt pénz összeget a Holland Rák Társadalom javára gyűjtik.

A magyar csapatok közül a BOVI MOTORSPORT a BRÓKERNET SILVERSTING-gel, a ZENGŐ
MOTORSPORT egy SEAT SUPERCUP-os autóval vág neki a nem mindennapi
küzdelemnek!

A versenyben résztvevő összes csapatot felkérték, hogy körönként minimum 1 Euro-val támogassák az alapítványt. A befolyt összeg közvetlenül a Holland Rák Társaság-hoz (KWF Kanker Bestrijding) kerül, ahhoz a szervezethez amely rákkutatásokat végez, oktatásokat és képzéseket nyújt, információkat szolgáltat, és segít a rákos megbetegedésben szenvedőknek.

A Holland Rák Társaság küldetése, csökkenteni a rák előfordulását , növelni a betegség gyógyításának esélyeit, és javítani a betegek és családtagjaik életkörülményeit.

Gerrie Willems, a Creventic képviselete nevében a következőt nyilatkozta: " A nemzetközi motorverseny szövetség tagjaként, mi kiváltságos helyzetben vagyunk. Részesei vagyunk a spotnak, amit szeretünk, és ami által elutazhatunk rendeteg szép helyre versenyezni. Azonban, azokra is gondolunk, akik nincsenek olyan kiváltságos helyzetben mint mi, például azokra akik rákban szenvednek.

Ezért támogatjuk ekkora erővel a Holland Rák
Társaság munkáját. A jótékonysági programban résztvevő csapatok mindegyike,
egy speciális matricát kap az autójára amely az "Azért vezetünk, hogy a rák
ellen küzdjünk" mottóval van ellátva. Minden apró lépés számít! "

A magyar pilóták között van Gáspár István 15x-ös magyar bajnok, és Rácz István 8x-os magyar bajnok autóversenyzők is, akiknek szintén szívügyük a rák elleni küzdelem.

"20 éve támogatom különböző formában az ilyen és ehhez hasonló ügyeket, lévén, hogy sajnálatos módon szüleimet is ebben a betegségben vesztettem el. Ezen a versenyen talán még fontosabb, hogy minél több kört tegyünk meg a 24 óra alatt."- mondta Gáspár István, Rácz István pedig a következőket nyilatkozta:

"Sajnálatos módon ez a betegség nem válogat sem életkort, sem nőt, gyereket, férfit. Minden tudásunkkal és tapasztalatunkkal küzdeni fogunk a pályán, hogy minél több pénzt tudjunk gyűjteni a betegség elleni harcért."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását