2024. április 28. - Valéria

Pénz beszél...

Szima Gábor, a Debreceni VSC elnöke a klub hivatalos honlapjának adott interjúban elárulta, mindenképpen terveznek erősítést a nyáron, esze ágában sincs eladni a klubot, valamint azt is, hogy ha konkrét ajánlat érkezik külföldről a legjobbjaikért, ők sem tehetnek semmit.
2011. január 9. vasárnap 19:06 - HírExtra
A DVSC-TEVA remek évet zárt 2010-ben: a csapat megnyerte a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát és a Ligakupát is, bejutott az Európa Liga csoportkörébe, ahol az utolsó fordulóban sikerült győzni is. A 2010/11-es bajnokság azonban egyelőre nem alakul jól: a Loki hátránya nyolc pont a listavezető Videoton mögött. Szima Gábor elnök szerint ennek nem feltétlenül a játékosállomány meggyengülése az oka.

- Nem vitás, némiképpen meggyengült a játékosállomány, de nem annyira, hogy az elmúlt évek legrosszabb szezonját produkáljuk - felelte Szima a dvsc.hu kérdésére. - Ha jelentősen rosszabb lett volna a keretünk, nem tudtuk volna megverni az előttünk álló csapatokat, a Videotont, a Ferencvárost és a Zalaegerszeget, vagy akár a Kaposvárt. Véleményem szerint nem gyengültünk annyival, hogy ne szerepelhettünk volna jobban, ne lehetett volna akár hat-hét ponttal többet gyűjteni. A Kaposvár - ahonnan nyolc-tíz játékos távozott, elment több mint a fél kezdőcsapat - meg tudott minket előzni. A Paksnak, amely az előző bajnokságban a tizennegyedik helyen végzett, ugyanannyi pontja van, mint nekünk, holott gyakorlatilag senkit sem igazoltak.

A DVSC azonban vélhetően igazol a télen: az elnök elmondása szerint elsősorban magyar játékosokkal szeretnének erősíteni, de Magyarországon kevés olyan, elérhető labdarúgó van, aki a Debrecennek erősítést jelentene. A próbajátékosok közül a szerb csatár, Vladimir Dijlas jó benyomást tett, de mivel az új szakmai stáb még nem látta, ezért a szerződtetésével mindenképp megvárják Zdenek Scasny vezetőedző véleményét is.

Ami az esetleges távozókat illeti: Szima elmondta, hogy Kiss Zoltánnak új szerződést ajánlottak, ugyanolyan anyagi feltételekkel, mint amit az elmúlt két évben keresett, innentől rajta múlik, marad-e. Külföldről egyelőre egyetlen Loki-játékosért sem érkezett ajánlat, de ha ez bekövetkezik, a klub nem áll a játékosok útjába.

- Nagyon sokszor elmondtuk, ha egy magyar játékost külföldre hívnak, és nyolcszor-tízszer annyi fizetést ajánlanak neki, mint Debrecenben vagy bármelyik másik magyar csapatban, a klub nem teheti meg, hogy itt tartja. Emberi sorsokról is szó van. Ha valaki meg tudja alapozni az egész jövőjét azzal, hogy eligazol külföldre, nem akadályozhatjuk meg. Ha konkrét megkeresés érkezik, akkor természetesen a játékossal megbeszélve, és mindent szem előtt tartva el kell engednünk - fogalmazott Szima.
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását