2024. április 20. - Tivadar

A német baloldal vitázna Orbánnal

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a magyar médiatörvényről vitát akar kezdeményezni a Bundestagban - közölte a dpa német hírügynökséggel Axel Schafer, a párt alelnöke.
2011. január 7. péntek 18:34 - HírExtra
A német kormány időközben "reményteljes jelzésnek" nevezte, hogy a magyar kormány esetleg változtatni kíván a törvényen. A szociáldemokraták január harmadik hetében kívánják napirendre tűzni a témát a német parlament "aktuális óra" elnevezésű vitájában.

Az ügyrendi eljárás ezt akkor teszi lehetővé, ha a kezdeményezést egy frakció vagy a képviselők 5%-a támogatja. Schafer felszólította Angela Merkel német kancellárt, hogy az EU kormány- és államfői, továbbá az Európai Néppártok körében is tűzze napirendre a magyar médiatörvényt.

Az SPD alelnöke attól tart, hogy az Európai Unió konzervatív és kereszténydemokrata pártjainak vezetői nem akarják nagydobra verni a magyar sajtószabadság témáját. "Európa csak akkor hiteles, ha belül is hasonló mércével mér, mint amit kifelé képvisel" - mondta az SPD európai ügyekben illetékes politikusa.

Eközben a német kormány szóvivője tartózkodóan nyilatkozott a médiatörvényről. Steffen Seibert elmondta, hogy a berlini kormány előbb megvárja az Európai Bizottság vizsgálatát. Amennyiben a budapesti kormány megváltoztatná a törvényt, az reményteljes jel lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását