2024. május 3. - Tímea, Irma

Barroso válaszokat keres Budapesten

A pénteken Budapesten tartandó kormány-Európai Bizottság találkozó fő célja közös prioritások azonosítása az ebben a félévben soros uniós elnök Magyarország és az EU végrehajtó testülete között
2011. január 6. csütörtök 14:57 - HírExtra
Olivier Bailly, José Manuel Durao Barroso bizottsági elnök egyik szóvivőjének tájékoztatása szerint a közös értekezlet fő témája az uniós gazdaság kérdésköre, valamint a február 4-i csúcstalálkozó előkészítése lesz. Utóbbi energiaügyekkel és az innováció kérdéseivel foglalkozik.

A testület szokásos napi sajtótájékoztatóján beszélve emlékeztetett arra, hogy ez a fajta találkozó a nyolcvanas évek közepe óta gyakorlat az unióban.

Mint mondta, a biztosi testület Budapesten együttesen is találkozik a kormánnyal, illetve az egyes biztosok kétoldalú megbeszéléseket is folytatnak miniszterpartnereikkel.

Bailly hangsúlyozta, hogy a közös értekezlet fő témája az uniós gazdaság kérdésköre, valamint a február 4-i brüsszeli csúcstalálkozó előkészítése lesz. Utóbbi energiaügyekkel és az innováció kérdéseivel foglalkozik.

Mint Barroso előző napi sajtótájékoztatóján jelezte, a budapesti megbeszélésen fel kívánják vetni a médiatörvénnyel kapcsolatos aggodalmakat is.

A brüsszeli tájékoztatón a törvénnyel kapcsolatban ismét több kérdés hangzott el. A szóvivő ezekre válaszolva egyebek között visszautasította, hogy a bizottság későn reagált az ügyben. Emlékeztetett arra, hogy Neelie Kroes, az illetékes bizottsági tag már néhány nappal a jogszabály elfogadása után levélben fordult magyar partneréhez, információkat kérve a törvényről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását