2024. április 25. - Márk

Duplájára nőtt a körülzárt városok száma

Két nap leforgása alatt majdnem a duplájára nőtt az árvíz által körülzárt városok száma az északkelet-ausztráliai Queensland szövetségi államban, és a lakosok felkészülnek arra, hogy a várható újabb heves esők miatt tovább fog emelkedni a folyók vízszintje.
2011. január 5. szerda 11:41 - HírExtra
Anna Bligh queenslandi kormányfő közölte szerdán, hogy az árvíz sújtotta városok száma 40-re emelkedett. Hétfőn még 22 elöntött városról számoltak be a hatóságok. Az ausztrál meteorológiai szolgálat szerint a medréből kilépett Fitzroy folyó szerdán fog tetőzni 9,4 méteres vízszinttel, és a vízoszlop magassága még egy hétig jóval a riasztási szint felett marad.

A folyó torkolatánál fekvő 75 ezer fős Rockhamptont a helyi hatóságok szóhasználattal élve "bibliai özönvíz" sújtja. A víz Franciaország és Németország együttes területének megfelelő térséget öntött el a szövetségi államban, s az árvizek már több mint 200 ezer embert sújtanak.

A drámai helyzetet tovább fokozza, hogy szerdán viharjelzést adtak ki Queensland déli részére azzal, hogy fennáll az újabb heves esők és a folyók hirtelen szintemelkedésének kockázata. Az áradás veszélyezteti már a szomszédos Új-Dél-Wales szövetségi állam városait is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását