2024. május 17. - Paszkál

A betegek érdeke érvényesült

Érvényesült a betegek érdeke, kivonták a forgalomból az alkalmatlan vírustesztet. A híradások szerint újra támad a sertésinfluenza Európában, a hazai betegek azonban némileg fellélegezhetnek.
2011. január 5. szerda 11:09 - HírExtra
Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal ugyanis kivonta a forgalomból a H1N1 vírus felismerésére létrehozott tesztek közül a Diagon Kft. termékeit. Azért, mert alkalmatlanok - írja a Magyar Nemzet.

Óriási sajtókampánnyal mutatta be 2009 nyarán a Kern József vállalatbirodalmához tartozó Diagon Kft. ,,az új magyar vírustesztet", mondván, a H1N1 vírust 100 százalékos pontossággal és kétórás rekordidő alatt mutatja ki. Voltak, akik hittek a szocialista holdudvarhoz tartozó üzletembernek.

A hazai kórházak közül például a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban alkalmazták a vírustesztet. A teszt alkalmatlanságáról egyébként az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) is meggyőződött.

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) a 2009-es nyári csinnadratta után egy évvel, tavaly augusztusban indított piacfelügyeleti eljárást a Diagon Kft. tesztjei miatt a Magyar Nemzet cikksorozata után, és a vizsgálatok befejezéséig felfüggesztette a forgalmazásukat.

Hiánypótlásra szólította fel a Diagon Kft.-t, amely bár bírósághoz fordult e döntés végrehajtásának felfüggesztése érdekében, mégis hozzákezdett a forgalmazáshoz eleve szükséges iratok pótlásához. A bíróság elutasította Kernék kérését. (Magyar Nemzet)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását