2024. május 12. - Pongrác

Fejlődés Ferihegyen

A ferihegyi új terminál, a SkyCourt (Égi Udvar) műszaki átadása folyamatos, nincs az építkezésen komolyabb csúszás.
2010. december 27. hétfő 11:29 - HírExtra
2011-ben pedig a teherszállítási központot fejleszti a Budapest Airport, amivel Közép-Kelet Európa egyik meghatározó cargo bázisa jöhet létre és a ferihegyi, a régió legdinamikusabban fejlődő repülőterévé válhat - mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

A SkyCourtről elmondta: hetekig eltart az elektromos hálózat, a légkondicionálás, biztonsági tűzoltórendszer tesztelése és hatósági átvétele. Időigényes az automata poggyásztovábbító szalagok, a számítógépes gerinchálózat, és az optikai kábelek üzembeállítása is.

2011-ben elkezdik a 2-es terminál mellett, a vecsési oldalon a légi teherárú központ, a Cargo City fejlesztését is. "Célunk az, hogy Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó cargo bázisát hozzuk létre Ferihegyen, hiszen ennek felbecsülhetetlen katalizátor szerepe lehet nemcsak dél-pesti régió, hanem egész Magyarország gazdasága számára" - mondta Hardy Mihály.

Megkezdik és 2012-re befejezik a tervek szerint a korszerű hajtómű próbázó hely építését, új tisztítóberendezések fejlesztésébe kezdenek, hogy megóvják a szennyezéstől a Gyáli-patak vizét, amelybe a nyári záporok során hatalmas mennyiségű víz gyűlik össze. A BA tárgyalásokat folytat a Lufthansa Technikkel egy újabb karbantartó hangár megépítéséről is - ismertette Hardy Mihály.

Elmondta, hogy Budapest a régióban alapvetően Béccsel, Prágával és Varsóval, kisebb mértékben Pozsonnyal áll versenyben. Persze a turista önmagáért a repülőtér kedvéért még nem száll repülőre, számukra Budapest és Magyarország kell, hogy vonzó célpont legyen - hangsúlyozta. Éppen ezért - egy most kötött, hároméves megállapodás keretében - összehangolják külföldi marketing tevékenységüket a Magyar Turizmus Zrt-vel,

Ezen túl a BA kedvezményekkel "csábítja" Budapestre a légitársaságokat, például ötéves kedvezményt biztosítanak a hosszú távú, új járatok üzemeltetőinek, pénzügyileg is támogatják az új európai járatok nyitását, vagy a csúcsidőn kívüli, úgynevezett „off peak” időszakban érkező járatokat - sorolta. Fontos feltétel, hogy a kedvezmények azonosak és egyformán megilletnek mindenkit - fűzte hozzá.

A SkyCourt és további létesítmények teljes kiépítése esetén elérheti a BA az évi 15 millió utasnak megfelelő kapacitást. Hangsúlyozta azonban: ez egy számított adat, ekkora forgalommal még egy jó ideig nem számolhatnak. A SkyCourt átadása után azonnal hozzákezdenek a 2A és a 2B terminál épületének belső felújításához és bővítéséhez, utána pedig modul-rendszerűen, a forgalom növekedésének mértékében, lépésről-lépésre haladhatnak a 2-es terminál bővítésével - mondta el a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását