2024. május 2. - Zsigmond

Keményen dolgoznak a fiúk a havon

Az ország tiszántúli területein váltakozó intenzitással havazik; a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 235 munkagéppel dolgozik a hó eltakarításán és a síkosságmentesítésen - közölte a társaság vasárnap.
2010. december 26. vasárnap 14:43 - HírExtra
Közleményük szerint a folyamatos munkavégzésnek köszönhetően a havazásban érintett területeken a főutak járhatóak, viszont a mellékutak még egyes helyeken havasak, hókásásak.
A közútkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy kellő körültekintéssel vezessenek, illetve kizárólag műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművekkel keljenek útra.

A Magyar Közút Útinform-szolgálatának legfrissebb információi alapján a főutak burkolata a Dunántúl nagy részén száraz, Kápolnásnyék és Dunaújváros környékén havas, Esztergom, Tárnok és Szentendre környezetében latyakos.

A Dunától keletre viszont általában hókásás, latyakos a burkolat, Baja környékén jégbordás szakaszok lassítják a közlekedést. A mellékúthálózat ugyanezeken a területeken havas, hókásás vagy latyakos, Baja térségében jégbordás.

A társaság összesen 235 géppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, emellett a közútkezelő szakemberei is 12 órás váltásban végzik feladataikat. Az eltakarítást a legnagyobb forgalmú főúthálózaton és a forgalmasabb utakon kezdik, majd a mellékutakon is letakarítják a havat.

Az időközben letapadt hóból maradhat a burkolaton, ekkor azonban a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel már biztonságosan lehet közlekedni - ismerteti a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását