2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Árhullám a Körösökön

A hegyvidéki vízgyűjtőkön megkezdődött hóolvadás miatt árhullámok vonulnak le a Körösökön; a Hortobágy-Berettyón szombat déltől ismét elrendelték az elsőfokú árvízvédelmi készültséget - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
2010. december 25. szombat 15:35 - HírExtra
A tájékoztatás szerint lassan árad a Hármas-Körös is, részben a mellékfolyókon megkezdődött áradás, részben pedig a Tisza visszaduzzasztó hatása miatt. A folyón Szarvasnál másod-, Gyomaendrődnél pedig elsőfokú a készültség. A legalacsonyabb szintű riasztás van érvényben továbbra is a Sebes-Körösön és a Berettyón.

Az igazgatóság 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból 22 kilométeren másodfokon, 124 kilométeren pedig első fokon védekeznek.

A belvízzel elöntött területek nagysága megközelíti az 578 négyzetkilométert.

A vízügyi szervezet ismét harmadfokra növelte a védekezési szintet a Dögös-Kákafoki-csatornán, így a tíz védekezési területéből kettőben a legmagasabb, hétben másodfokon, egyben pedig első fokon védekeznek az elöntések ellen.

A szivattyútelepek egy nap alatt 5 millió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba.

Az önkormányzatok közül még mindig 7 településen másodfokú, 11-ben pedig elsőfokú a riasztás.
A meteorológiai előrejelzések szerint a következő 24 órában a Körösök vízrendszerében 16,9 milliméter csapadék várható, és a levegő hőmérséklete erősen csökken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását