2024. május 3. - Tímea, Irma

LMP: Elnök Úr! Ne!

Az LMP levélben fordult Schmitt Pál államfőhöz, amelyben azt kérik, hogy ne írja alá a médiatörvényt - mondta csütörtöki parlamenti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.
2010. december 23. csütörtök 12:42 - HírExtra
A frakcióvezető-helyettes közölte, miután úgy gondolják, hogy "Magyarország nemzetközi tekintélyét már csak a köztársasági elnök úr tudja megmenteni ebben a történetben", ezért csütörtökön levélben fordult Schmitt Pálhoz, amelyben azt kéri, hogy a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény ügyében kérjen előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

A politikus úgy fogalmazott, hogy "rég nem volt ilyen rossz híre Magyarországnak a nemzetközi sajtóban és az európai politikában". Leszögezte, hogy ennek senki nem örülhet, akinek fontos az ország jövője, de úgy gondolja, hogy a kialakult helyzetért egyértelműen a kormánypártok a felelősek.

Azt mondta, a Fidesz képviselőin kívül mindenki világosan látja, hogy a törvény nem méltó Magyarországhoz. Szavai szerint "mindenki tudja rajtuk kívül", hogy az elfogadott médiaszabályozás "messze nem európai". Hozzátette, hogy a szabályozás "súlyosan sérti a szólás szabadságát és mindent megtesz azért, hogy olyan médiamonopóliumokat hozzon létre, amiket az európai médiaszabályozás éppen lebontani szeretne".

Hangot adott annak a véleményének, hogy a kormány azt kapja a nemzetközi sajtótól és politikától, "amit megérdemel". Hangsúlyozta, hogy levelét viszont azért írta, mert semmilyen módon nem akarnak ahhoz hozzájárulni, hogy az ország megítélése még rosszabb legyen.

Arra a kérdésre, hogy Jánosi György volt szocialista képviselő, előző ciklusban benyújtott javaslata lényegében ugyanilyen megszorításokat tartalmazott volna, azt felelte, meglátása szerint jelentős különbségek vannak a két eset között. Hozzátette, hogy nem akarja megvédeni a szocialistákat, mert a 2008-ban elindult médiaszabályozási folyamatot is nagyon rossznak tartja.
Kijelentette, "furcsa érzésük van" amiatt, hogy a szocialisták egy olyan törvényt bírálnak, amihez hasonlóban ők is gondolkodtak, de akkor "messze nem ilyen törvényről volt szó".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását