2024. május 11. - Ferenc

Merkel óva intette Magyarországot

Angela Merkel német kancellár szerdán óva intette Magyarországot attól, hogy a sajtóval kapcsolatban megsértse a jogállamiság elveit.
2010. december 22. szerda 14:36 - HírExtra
"A német kormány nagy figyelemmel követi a médiára vonatkozó törvények alakulását Magyarországon" - jelentette ki szokásos szerdai sajtóértekezletén Christoph Steegmans helyettes kormányszóvivő. Egyúttal leszögezte, hogy Magyarország mint az EU jövendő soros elnöke különleges felelősséget visel azért az összképért, amely az Európai Unióról a világban kialakul.

Emiatt is magától értetődik - tette hozzá -, hogy Magyarország elkötelezett maradjon az EU értékei mellett. A német kormány szóvivője utalt arra a bírálatra, amelyet az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet (EBESZ) fogalmazott meg a magyarországi médiára vonatkozó, korlátozó intézkedések kapcsán.

Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-felelőse arról beszélt, hogy hasonló jogi szabályozásra "csak tekintélyelvű rezsimek alatt" van példa. Arra a kérdésre, vajon Merkel kancellár beszélt-e telefonon erről Orbán Viktor miniszterelnökkel, Steegmans nem adott választ. Ugyanakkor kijelentette, hogy egyértelműségét tekintve a német kormány állásfoglalása semmi kívánnivalót nem hagy maga után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását