2024. május 10. - Ármin, Pálma

Javulás Szabolcsban

Kismértékben javult a belvízhelyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol már kevesebb önkormányzat kényszerül védekezésre - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság illetékese pénteken.
2010. december 17. péntek 11:17 - HírExtra
Kató Sándor műszaki igazgató-helyettes tájékoztatása szerint 33-ról, 31-re mérséklődött a belvízvédelmi készültséget tartó szabolcsi települési önkormányzatok száma. Újfehértón viszont továbbra is harmadfokú készültség keretében védekeznek, szivattyúznak a mintegy száz veszélyeztetett ház környékéről.

A vízügyi igazgatóság pénteken egy belvízvédelmi szakaszán, a Kraszna bal parti részén elsőfokúra mérsékelhette a készültséget. Ugyancsak elsőfokú a készenlét a beregi tájegységben is, ahol szintén lehetővé vált a gravitációs vízelvezetés a földekről. További nyolc öblözetben másodfokú, Felső-Szabolcs tiszaberceli és besztereci részén pedig harmadfokú a belvízvédelmi készültség.

Az elöntött külterületi határrész nem változott a legutóbbi 24 órában, 290 négyzetkilométernyi földet borít belvíz Szabolcs megyében. Jelenleg 11 szivattyútelep gépei emelik át a vizet a folyókba, csatornákba és tározókba, a folyamatos műszak alatt 2,4 millió köbmétert továbbítanak. Az önkormányzatok és a vízügyi igazgatóság mellett két vízgazdálkodási társulat is készültséget tart területén, vezetik a vizet a csatornákba, illetve szivattyúznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását