2024. április 24. - György

HIV fertőzött köpött le egy rendőrt

Vérrel köpött le egy HIV-fertőzött férfi egy rendőrt a Nyírbátori Őrzött Szálláson; az eset még november közepén történt, a rendőr az előzetes vizsgálat alapján nem kapta el a halálos kórt, de a végleges eredményre összesen hat hetet kell várnia - mondta el Kiss János István, a Független Rendőr Szakszervezet régióelnöke.
2010. december 17. péntek 11:35 - HírExtra
Egy bizonyítottan HIV-pozitív külföldi érkezett a Nyírbátori Őrzött Szállásra, az eligazítás szerint a külföldi napközben együtt mozoghatott a többi lakóval, de éjszaka nem lehetett együtt a többiekkel, nehogy szexuális úton átadja a fertőzést a társainak - közölte.

November 15-én a takarodót követően kopogás jött az elkülönített zárkájából, amelyet kollégánk gyanútlanul nyitott ki azt feltételezve, hogy valami egészségi probléma miatt jelez, mivel ezt megelőzően viselkedési probléma nem volt a vele. Az ajtó nyitásakor a fogvatartott véres köpettel terítette be minden előzmény nélkül az ajtót nyitó kollégánkat - tette hozzá.

Mint mondta, a rendőr ruhája, szemüvege, és szinte mindene véres lett, így csak remélhetik, hogy nem fertőződött meg.

Az előzetes vizsgálat alapján nem kapta el a halálos kórt, de a végleges eredményre még várnia kell, addig betegszabadságra került - mondta.

Megjegyezte: a intézkedő kollégák rögtön hívták az illetékes ügyészséget, mert hivatalos személy elleni erőszaknak vélték az esetet. Az ügyészség álláspontja szerint azonban az elkövető cselekményével nem valósította meg a hivatalos személy elleni erőszakot, hanem "csak" becsületsértés követett el a köpéssel, amely viszont magánvádra üldözendő.

"Véleményem szerint az illető nem a becsületében akarta megsérteni kollégánkat, mivel nem tudhatta, ki lép be az ajtón, hanem szánt szándékkal meg akarta fertőzni HIV vírussal" - mondta az érdekvédő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását