2024. április 19. - Emma

Kikapott a Debrecen

A Debrecen csütörtökön 1-0-ás vereséget szenvedett az olasz Sampdoria otthonában a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek második fordulójában.
2010. szeptember 30. csütörtök 21:17 - HírExtra
A magyar bajnok - amely az első körben hazai környezetben 5-0-ra kikapott az ukrán Metaliszt Harkivtól - szervezetten futballozott, a Koman Vladimirt a 80. percig soraiban tudó hazaiak csak Giampaolo Pazzini első félidőben értékesített büntetőjével nyertek.

A Debrecen legközelebb október 21-én lép pályára a sorozatban, akkor a Dzsudzsák Balázzsal felálló holland PSV Eindhovent fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

Európa Liga, I csoport, 2. forduló:
Sampdoria (olasz)-Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Genova, Luigi Ferraris Stadion, 19 ezer néző, v.: Libor Kovarík (cseh)
gólszerző: Pazzini (18., 11-esből)
sárga lap: Lucchini (57.), illetve Mijadinoski (18.), Kiss Z. (61.)

Sampdoria:

Curci - Cacciatore (Zauri, 73.), Accardi, Volta, Lucchini - Dessena, Mannini (Guberti, 58.), Palombo, Koman (Marilungo, 80.) - Cassano, Pazzini

Debrecen:

Malinauskas - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Laczkó - Kiss Z., Varga J. - Szakály P. (Kulcsár, a szünetben), Czvitkovics, Yannick (Bódi, 87.) - Coulibaly

I. félidő:
----------
18. perc: egy jobb oldali beadást követően Laczkó lerántotta Pazzinit, a büntetőt a sértett végezte el, és magabiztosan középre lőtt (1-0).

Az első félidőben szervezetten és bátran futballozott a Debrecen, ugyanakkor a hazaiak egy büntető révén korán megszerezték a vezetést, amelyet meg is tartottak a szünetig.

A folytatásban is jól működött a Herczeg András által "megálmodott" taktika, a genovai alakulatnak nem voltak helyzetei, jól lehet, a debreceniek sem veszélyeztették túl sokszor Curci kapuját. A hajrára kissé elfáradt a debreceni alakulat, ennek ellenére az eredmény már nem változott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását