2024. március 29. - Auguszta

Meghalt a világhírű kémregény írója

Elhunyt 84 éves korában, január elsején egy svájci idősotthonban, Zug közelében a neves osztrák író, Johannes Mario Simmel - közölte ügyvédje.
2009. január 3. szombat 13:08 - Hírextra
Simmel elsősorban a Magyarországon is népszerű Nem kell mindig kaviár (1960) című kémregényével vált világszerte ismertté, de sikert arattak egyebek között Az álmok alapanyaga (Der Stoff aus dem die Tra:ume sind), vagy a Csak egy szó a szerelem című könyvei is. Miközben bestsellereit a nagyközönség - különösen a német nyelvű országokban - valósággal falta, a kritika többnyire felszínesnek, triviálisnak minősítette.

Harmincöt regénye és számos elbeszélése világszerte 33 nyelven, 73 milliós példányszámban jelent meg. Összesen 18 regényét - köztük a Nem kell mindig kaviárt - filmesítették meg.

A bécsi születésű, vegyészmérnöki képesítést szerzett író mindig aktuális és kényes témákat dolgozott fel, köztük a második világháború utáni Németország, a berlini fal vagy az alkohol- és kábítószer-függőség, a génmanipuláció, a jobboldali radikalizmus, illetve a szervátültetés témáját. Műveiben a részleteknek alaposan utánajárt, történeteit jó adag erotikával fűszerezte.
A jó ideje ápolásra szorult író halálának okát nem közölték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását