2024. április 20. - Tivadar

Fekete piacon árulják a dalfasztiválra a jegyeket

Több száz euróért árulják a feketepiacon a belépőjegyeket az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjére, amelynek idén Düsseldorf ad otthont.
2010. december 13. hétfő 20:37 - HírExtra
A házigazda Norddeutsche Rundfunk (NDR) hétfőn közölte, intézkedni fognak a jegyüzérek ügyében.
A jegyek hivatalos eladásakor vasárnap néhány óra alatt elkapkodták mind a 32 ezer jegyet - áruk 89 euró (24 ezer forint) és 189 euró (42 ezer forint) között mozgott.

A jegyvásárlók által elfogadott általános üzleti feltételek szerint a jegyek magasabb áron való továbbadása tilos. Hétfőn mégis tucatnyi ilyen ajánlat jelent meg az eBay online aukciós ház honlapján. Néhány esetben két jegy ára már órákkal a licitálás lezárása előtt ötszáz euró (138 ezer forint) között mozgott.

Összesen 35 ezren láthatják élőben a május 14-i döntőt. (A maradék háromezer jegyet később fogják árusítani.) Szerdától a www.dticket.de, az egyetlen, az NDR és az EBU (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) által hitelesített jegyrendelő rendszer kínálja a jegyeket a május 13-i főpróbára is.

Az elődöntőkre január végén fogják elkezdeni a jegyárusítást, pontosabban akkor, amikor már végérvényesen tisztázódott a résztvevő országok listája - olvasható az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi rajongóinak honlapján (http://eschungary.hu).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását