2024. április 29. - Péter

Mennyi lesz a forráshiány?

Várhatóan mintegy 1200-1300 millió forint forráshiánnyal zárja az évet a Zala megyei közgyűlés, jövőre pedig csak hitelből tudja működtetni intézményeit - közlte a közgyűlés.
2010. december 10. péntek 18:19 - HírExtra
Az illetékbevételek csökkenése miatt az év végén 80 millió forinttal kevesebb lesz a bevétel, de a megtakarításokkal 40 millió forinttal csökkenthető lesz a hiány.

Jövőre várhatóan 53 millió forinttal növekszik a normatív állami hozzájárulás, a sport- és kulturális feladatokra valamennyi önkormányzat 20 millió forinttal több hozzájárulásra számíthat, a megye lakosságszámához kapcsolódó fejkvóta pedig 392 forintról 510 forintra emelkedik.
Zala megye a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat szerint 79 millió forinttal kap több állami támogatást kap, de az elmúlt években megvont állami támogatások és az illetékbevételek csökkenése miatt a mozgástér jelentősen szűkült.

A közgyűlésen szó esett arról is, hogy a kormány tervei szerint Zalaegerszeg központtal létrejöhet egy Zala, Vas, esetleg Veszprém és Somogy megye betegeit is kiszolgáló ellátási egység. Manninger Jenő, a közgyűlés fideszes elnöke hangsúlyozta: nem más kórházak elsorvasztásáról van szó, hanem a kellően összehangolt fejlesztések hatásaként meg lehet szüntetni a milliárdos pazarlásokhoz vezető gyakorlatot.

A megyei közgyűlés levélben kérte az M86-os és a majdani M9-es autóút alkotta észak-déli közlekedési folyosó felülvizsgálatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Közlekedési Programok Irányító Hatósága vezetőitől. A változtatásokra azért lenne szükség, mert a 76-os út Zalaegerszeg és Nádasd közötti szakasza a nehéz domborzati viszonyok miatt nem tudja megfelelően biztosítani a településeken való áthaladást.

A Szombathely és Zalaegerszeg közötti négysávos út azonban csatlakozhat a nemzetközi úthálózathoz is, és lehetővé tenné a formálódó Szombathely-Zalaegerszeg-Nagykanizsa ipari tengely és a tervezett egészségügyi régió kiszolgálását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását