2024. április 27. - Zita

Viharos szél fúj a Balatonnál

Ezekben az órákban halad át Magyarország nagy része felett egy hidegfront, amelyet helyenként viharos szél kísér. Balatonmáriánál csütörtök reggel óránkénti 120 kilométeres széllökést is mértek.
2010. december 9. csütörtök 11:50 - HírExtra
Fodor Zoltán veszélyjelző meteorológus az MTI-nek elmondta, hogy a legtöbb helyen óránkénti 70-85 kilométeres szelet mértek, a fővárosban a reggeli legerősebb széllökés 83 kilométeres volt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa közölte, a rendkívül gyorsan haladó hidegfont nyomán az ország térségei között jelentős hőmérsékleti különbségek alakultak ki: míg délen van olyan település, ahol nemrég 14 Celsius-fokot mértek, addig Győr térségében 1-2 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

Elmondta, hogy délutánra valamelyest gyengül a szél ereje, ám pénteken újabb széllökések várhatók; ezek már "csak" óránként 60-65 kilométeres erősségűek lehetnek.

Az OMSZ szerdán másodfokú előzetes figyelmeztetést adott ki az ország dunántúli régióira, valamint a közép-magyarországi és a dél-alföldi régió nyugati részére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását