2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A hős fakabátok

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 2010. december 8-án lakástűzről kaptak bejelentést, majd életüket is kockáztatva kimentették az ott lakó 37 éves férfit.
2010. december 8. szerda 12:49 - HírExtra
Az értesítést követően a kollégák pár percen belül - 5 - a helyszínre érkeztek, ahol arra lettek figyelmesek, hogy a Pillangó park egyik lépcsőházában füst terjeng és a ház előtt egy személy segítségért kiáltozik.

A Közrendvédelmi Osztály két munkatársa azonnal a harmadik emeleti lakáshoz sietett, ahonnan köhögést és halk jajgatást hallottak, ezért úgy döntöttek, hogy testi épségüket és életüket kockáztatva kimentik a füstben rekedt férfit. A kollégák – a lakók által már korábban berúgott – ajtón, két szomszéd férfival együtt bementek, ahol a hatalmas füstben rátaláltak az ott lakó 37 éves férfira, aki akkor már magatehetetlen állapotban feküdt a szobában. A zuglói rendőrök a férfit tiszta levegőre vitték, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

A helyszínre kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották és megállapították, hogy azt a tűzhelyen felejtett olaj okozta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását