2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szijjártó: A kormány felel a guantánamói rabért

A Fidesz szerint a kormány viseli a felelősséget a volt guantánamói fogoly befogadásáról szóló döntésért.
2009. szeptember 16. szerda 12:47 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője erről azután beszélt budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva, hogy Bajnai Gordon kormányfő szerdán bejelentette: Magyarország befogad egy volt guantánamói foglyot, valószínűleg egy palesztin állampolgárságú férfit.

"Ezt a döntést a kormány hozta, tehát innentől kezdve ezért a döntésért a kormány viseli a felelősséget, mint ahogy minden országban a kormány viseli a felelősséget azért, hogy az adott országban a közbiztonságot és a közrendet garantálja" - reagált a hírre Szíjjártó Péter.

A miniszterelnök közlése szerint a kormány "hosszú mérlegelés, alapos megfontolás, gondos előkészítés, alapos tárgyalások" után döntött arról, hogy Magyarország részt vesz a guantánamói fogolytábor bezárását és a foglyok társadalmi beilleszkedését elősegítő nemzetközi programban azzal, hogy - több más szövetséges országhoz hasonlóan - befogad egy volt guantánamói foglyot.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: ennek megvalósítása során minden szempontból tekintettel vannak Magyarország és az emberek biztonságára, vagyis csak olyan embert fogadnak be, aki ellen nem folyik sem amerikai, sem nemzetközi bírósági eljárás vagy vizsgálat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

d.a.angela
2009. szeptember 16. 13:32
Javaslom, hogy aki befogadta, annak a házában szállásolják is el. Amúgy meg küldjék haza a családjához, valakinek biztos hiányzik, mi a fenének kell idetenni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását