2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Navracsics a JURI képvieslőivel tárgyalt

A januárban kezdődő soros magyar EU-elnökség igazságügyi prioritásait ismertette az Európai Parlament Budapesten tájékozódó Jogi Bizottságának (JURI) képviselőivel Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága.
2010. december 7. kedd 20:53 - HírExtra
A közlemény szerint a tanácskozáson Navracsics Tibor elmondta: a magyar uniós elnökség célja igazságügyi értelemben is az, hogy az európai integrációt az állampolgárok számára minél inkább kézzelfoghatóvá tegye. A miniszter a bizottság támogatását kérte egyebek mellett a magyar uniós prioritásként kezelt öröklési rendelettel kapcsolatos tervezet elkészítéséhez, valamint a számítógépes bűnözés elleni küzdelemhez.

Hangsúlyozta emellett, hogy a magyar kormány kiemelten fontosnak tartja a bírák, ügyészek és igazságügyi alkalmazottak uniós képzését.

Claus-Heiner Lehne, az EP-küldöttség vezetője a találkozón egyetértett az öröklési rendelet-tervezet megalkotásának fontosságával, és támogatásáról biztosította a magyar delegációt mind a számítógépes bűncselekményekkel kapcsolatos jogalkotás, mind pedig a bírák, ügyészek és igazságügyi alkalmazottak Európai Unióban történő képzésének javítása terén - áll a közleményben.
Navracsics Tibor január elsejétől fél éven át az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa igazságügyi szekciójának elnöke lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását