2024. április 25. - Márk

Eloltották az izraeli tüzet

Sikerült eloltani a csütörtök óta pusztító, 41 áldozatot követelő izraeli erdőtüzet vasárnap éjjel.
2010. december 6. hétfő 08:59 - HírExtra
"Éjfélig minden tüzet hivatalosan is eloltottak" - mondta a rendőrség szóvivője. A tűzoltók munkáját éjszaka eső is segítette, pedig az idei ősz és a tél eleje különösen száraz Izraelben.

A lángokat még az előtt sikerült megfékezni, hogy elérhették volna a haifai kikötőt. A Benjámin Netanjahu miniszterelnök felhívására az országba érkezett külföldi tűzoltók már hétfőn hazatérhetnek. A rendőrség két embert őrizetbe vett, akiket azzal gyanúsítanak, hogy gondatlanságból ők okozták a tüzet.

Az izraeli média szerint az utóbbi évtizedek legsúlyosabb tűvésze mintegy 2 milliárd sékel (550 millió dollár) kárt okozott.

A kormány 40 millió dollárnyi segélyt különített el azoknak a családoknak a megsegítésére, akiknek leégett a házuk. Netanjahu kijelentette, hogy a kártérítést a lehető leggyorsabban intézik majd. "Nem akarok sem késést, sem bürokráciát" - hangoztatta a miniszterelnök.

A katasztrófa miatt vádaskodás kezdődött a koalíciós kormányban, a lakosság pedig Elíjáhú Jisai belügyminiszter lemondását követeli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását