2024. március 29. - Auguszta

EU-elnökség: központban a környezetvédelem

Hazánk 2011-ben két környezetvédelmi tanácsülés összehívását tervezi a soros magyar uniós elnökség idején, az egyiket március 14-én Brüsszelben, a másikat június 17-én Luxemburgban - egyebek közt erről tájékoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Jaroslaw Pietrast, az EU Környezetvédelmi Tanácsa titkárságának főigazgatóját Brüsszelben.
2010. november 30. kedd 20:38 - HírExtra
A vidékfejlesztési miniszter a Környezetvédelmi Tanács titkárságának főigazgatójával a 2011 első félévi magyar soros elnökséggel kapcsolatos környezetvédelmi feladatokról tárgyalt - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája.

A munkamegbeszélésen Fazekas Sándor ismertette a magyar elnökség környezetvédelmi programját, amelyben fontos prioritás a vízpolitika, az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme, a fenntartható anyaggazdálkodás, a genetikailag módosított szervezetek, azaz a GMO-k köztermesztésével kapcsolatos jogszabály-javaslat tárgyalása.

Emellett 2011 első félévének nagy kihívása lesz, hogy az Európa Tanács elfogadja a Duna Stratégiát. A közelmúltban bekövetkezett szélsőséges időjárási jelenségek ugyanis arra engednek következtetni, hogy az éghajlatváltozás várhatóan egyre jelentősebb befolyással lesz Európa vízkészleteinek minőségére és mennyiségére.

A miniszter jelezte: az elnökség "Európa vizeinek jövője" címmel konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) 2011 március 22-25. között. A tanácskozáshoz kapcsolódik a március 25-26-i informális környezetvédelmi tanácsülés is, ahol a tagállamok környezetvédelmi miniszterei vesznek részt.

A megbeszélésen a tárgyaló felek egyeztették a jövő félévi környezetvédelmi tanácsülések napirendjét. A végleges programokat a - szokásoknak megfelelően - a tanács decemberben hirdeti ki - tartalmazza a VM közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását