2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ketten is működtetnék az ózdi kórházat

Két társaság, a Hospinvest Zrt. és a Medcenter Kft. adott ajánlatot az ózdi Almási Balogh Pál Kórház működtetésére, de az egyik visszalépett - tájékoztatta Kiss Lajos, az ózdi önkormányzat osztályvezetője az MTI-t a péntek déli borítékbontás után.
2008. szeptember 12. péntek 16:23 - Hírextra
Az ózdi képviselő-testület július 27-én döntött arról, hogy "közfeladat-ellátás működtetésbe adásával és vagyonkezelői jog létesítésével" akarja a városi kórház szakellátását biztosítani és a színvonal emeléséhez szükséges pénzügyi, gazdasági feltételeket megteremteni.

Kiss Lajos az MTI-nek elmondta, hogy három cég vásárolta meg a pályázati csomagot, a megadott határidőig ketten adtak be ajánlatot, az egyik társaság azonban jelezte: visszalép. Az osztályvezető ezt a társaságot nem nevezte meg.

Az MTI információi szerint a Hospinvest állt el eredeti szándékától. Az ózdi önkormányzat várhatóan szeptember 30-án dönt a kórház jövőjéről.

Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke korábban egy ózdi fórumon azt mondta: az Almási Balogh Pál kórház dolgozói csak addig vannak biztonságban, amíg a közalkalmazottiságukat meg tudják tartani.

Eszenyi Géza, a kórház főigazgatója ugyanezen a rendezvényen úgy fogalmazott: a fő cél az, hogy az intézmény biztosan működjön, a dolgozók megőrizzék munkahelyüket, ezért a jobb működtetés érdekében minden lehetőséget meg kell vizsgálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását