2024. május 17. - Paszkál

Megkülönböztetik a magyarokat

Megkülönböztetett helyzetbe kerülhet a kárpátaljai magyarok jelentős része az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) ellehetetlenítése miatt - olvasható a Népszava hétfői számába.
2010. november 29. hétfő 08:48 - HírExtra
Az UMDSZ és ezáltal több mint húszezres tagsága elleni támadássorozat még a nyár elején elkezdődött azzal, hogy az ukrajnai magyarság országos szervezetét megfosztották a magyar igazolványok ügyintézésének jogától.

Ezt követte a vízumeljárás költségeit kompenzálni hivatott magyar-magyar kapcsolattartási támogatás lebonyolítási jogának megvonása, aztán az októberi választási kampányhoz igazítva a vízumszerzéshez elengedhetetlen garancialevelek kiadásának megtiltása, valamint legújabban

az oktatási-nevelési támogatások intézésének az elvétele.

Valamennyi esetben a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) kapta meg ezen ügyek
intézésének kizárólagos jogát. Ráadásul a határon túli magyarság támogatására hivatott Szülőföld Alap idei mindkét pályázati kiírása során valósággal lesöpörte az UMDSZ és partnerszervezetei programjait, a pénzek közel kilencven százalékát a KMKSZ és szatellitjei kapták meg.

A lap felidézi: az UMDSZ a magyarság szempontjából stratégiai fontosságú önkormányzatokban több mandátumhoz jutott, mint a választási kampányban nagyon erős Fidesz-hátszelet kapó KMKSZ.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását