2024. március 29. - Auguszta

Kemény fagy jön

Kedd estig az ország nagy részén nem várható jelentős mennyiségű csapadék, viszont hideg időre kell számítani - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) meteorológusa hétfőn az MTI-t.
2010. november 29. hétfő 11:38 - HírExtra
Vadász János elmondta, hogy átmenetileg szárazabb levegő érkezik, ettől függetlenül kisebb záporok, hózáporok az ország egyes területein előfordulhatnak, de a csapadék mennyisége nem haladja majd meg a 2 millimétert.

Kedden késő délutántól lehet számítani gyengébb havazásra - elsősorban a déli területeken -, de komolyabb mennyiség csak az esti órákra várható.

Az OMSZ meteorológusának közlése szerint az éjszakai órákban kemény fagyokra kell készülni. Mindenütt fagyni fog, az ország túlnyomó részén mínusz 2 és mínusz 7 fok között alakul az éjszakai hőmérséklet. Ahol vastagabb hó van, például a hegyekben, ott akár mínusz 10 fok körüli hőmérséklet is lehet - tette hozzá.

Hétfőn a nappali órákban 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, tehát olvadni fog a hó. Szerdán mínusz 2 és plusz 3 fok közötti időjárásra készülhetünk - mondta Vadász János, hozzátéve: elsősorban az északi, észak-nyugati országrészben marad fagypont alatt a hőmérséklet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását