2024. március 29. - Auguszta

Tüntetések Olaszországban

Tízezrek vonultak szombat délelőtt az utcákra Rómában a legnagyobb olasz szakszervezet, a CGIL felhívására, egyebek között a béreket és fizetéseket terhelő adók enyhítését követelve a társadalmi igazságosság jegyében.
2010. november 27. szombat 19:32 - HírExtra
Szombaton délelőtt diákok és tanárok is tüntettek az olasz fővárosban a kormány egyetemi reformja ellen. A munkához és a méltóságteljes élethez való jogot, több demokráciát követelő táblákkal, kis zászlókkal és piros léggömbökkel felvonuló tüntetők egyaránt érkeztek az északi iparvidékekről és délről.

Az ötmillió tagot számláló CGIL új főtitkára, Susanna Camusso a sajtónak nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy két év szakadatlan válság és a növekvő munkanélküliség mindenkiben azt az érzést kelti, hogy az országnak nincs jövőképe. A megmozduláson megjelentek az ellenzéki pártok vezetői is.

A diákok a kormány tervezett egyetemi reformja ellen tüntettek. El a kezekkel az egyetemtől - állt egyebek között az egész országból Rómába érkező több ezer fiatal transzparensein. Az egyetemisták az oktatási miniszter lemondását követelték. A szombati volt tüntetéseik negyedik napja.

A reform alapján szakokat törölnének, veszteséges tanszékeket zárnának be. Jelentős megtakarításokat irányoznak elő, így például minden öt, nyugdíjba vonuló egyetemi tanár után lehetne csak egy újat alkalmazni.

Maria Stella Gelmini oktatási miniszter a Youtube internetes portálon olvasható üzenetében arra szólította fel a diákokat, hogy ne hagyják magukat manipulálni az egyetemi oktatás megújulása ellen fellépő erők által.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását