2024. április 29. - Péter
Az MSZP nagygyűlést rendez a Papp László Sportarénában. Itt van mindenki, aki a baloldalon számít. Online tudósítás percről-percre. Mesterházy tavasszal az utcára szólíthatja a szocialistákat.
2010. november 27. szombat 11:00 - Tóbiás Gábor
12:34
A rendezvénynek vége, a szocialista szimpatizánsok szép lassan elhagyják az Arénát. Egyesek azt követelik, hogy Gyurcsány is mondjon beszédet.

12:00
Mesterházy beszédet mond.

Fantasztikus a hangulat, nagyon örül, hogy sokan eljöttek. Köszönti a volt pártelnököket.  "Jó érzés köztetek lenni" - mondja.

"A magyar balodal él és készen áll a cselekvésre! Van egy erős közösség, aki nem fél kiállni a jogaiért, a szabadságért és a demokráciért. Megmutatjuk az országnak, hogy van erős ellenzék. Felvesszük a kesztyűt, megvédjük az emberek pénzét és az eddig elért eredményeket. Sokan vagyunk és többen leszünk" - mondja Mesterházy.

Szerinte valami elkezdődött, az értelmiségre, szakszervezetekre, civilekre hivatkozik, hogy ők is egyre többet tiltakoznak.

"Járom az országot és azt látom, hogy bizonytalanság és félelem van. Diktatúrára készülnek. Valóban arra kaptak felhatalmazást, hogy államosítsák a magánnyugdíjpénztárakat?" - magyarázza az MSZP elnöke. (Ez olaj a tűzre, hiszen a jelenlévők átlagéletkora elég magas.)

"Az adóátrendezés csak a felső tízezernek jó. A devizahiteleseket nem védik meg. A költségvetés nem segíti a gazdasági növekedést. Felelőtlen és igazságtalan. A gazdaságpolitika életveszélyes és fenttarthatatlan. A különadókat majd a lakosság fizeti meg" - mondja.

"Korlátozzák az Ab hatáskörét, ezzel magát a demokráciát korlátozzák. Erre nem hatalmazták föl őket. Sőt arra sem, hogy hetente változtassák meg az Alkotmányt" - véli Mesterházy.

"Járai Zsigmond bérét háromszorosára növelték!" - mondja. Szavait füttykoncert kíséri.

"Hajtóvadászat zajlik ellenfeleikkel szemben. Polt Péter a hatalom kiszolgálója lesz. A médiát is a maguk képére formálják. Nem ezt akarták a szavazók" - így az MSZP elnöke.

"Ki kell mondnai, hogy állj és ne  tovább! Korlátozzák a szabadságot, megszüntetik a független intézményeket, felélik a jövőt. Ez tűrhetetlen!" - kiáltja Mesterházy.

"Megígérem mindenkinek, hogy minden eszközzel harcolni fogunk a Fidesz elmebeteg politikája ellen!" - mondja Mesterházy.

"Megvédjük a devizahitelesekt, igazságos és arányos adórendszert vezetünk be, kártalanítjuk a magánnyugdíjpénztárak károsultjait. Visszaállítjuk az Ab-t, a pártfüggetlen médiát és Alkotmányt. Megszüntetjük a terrorelhárító központot. Felelősségre vonjuk azokat, akik kirabolják az embereket" - ígéri Mesterházy.

"Erős MSZP-t fogunk teremteni, ehhez egység kell. Hibáztunk, a választók megbüntettek ezért. Mi ezt megértettük és tanulunk hibáinkból. A megújult MSZP szerethető párt lesz. Nincs mellébeszélés, de kibeszélés sem" - vázolja a jövőt.

"Mit lehet tenni ebben a helyzetben?" - teszi fel a költőit. "Sem az Ab-hez, sem a Schmitt Pálhoz nem lehet fordulni. Ahol a kormány felett nincs kontroll ott nincs demokrácia. A Fidesz azt akarja, hogy maradjunk csendben. Most a megtakarításainkat veszik el, majd később az állampolgári jogokat.  Na azt már nem!" - mondja Mesterházy és tiltakozásra buzdít.

Az MSZP aláírásgyűjtésbe kezd, melyben tiltakoznak a Fidesz lépései ellen, hogy Orbán lássa, van ellensúlya az ún. fülkeforradalomnak. "Demokratikus, igazságos és szolidáris Magyarországon akarunk élni" - árulja el vágyait Mesterházy.

"Ha a Fidesz nem hagyja abba az arrogáns politikáját akkor tavasszal az utcára fogunk menni és tízezrekkel fogjuk harsogni: Elég volt!" - kiáltja Mesterházy.

"Orbán takarodj!" - skandálja a tömeg.

"Aki egyetért azzal, hogy felvesszük a kesztyűt, kiáltsa velem: Felvesszük!" - mondja Mestreházy. A tömeg ezért hosszan harsogja: "Felvesszük!, Felvesszük!"

"Éljen Magyarország, hajrá MSZP" - kiáltja, majd elhagyja a színpadot. Hosszan tartó, álló taps, felcsendül a legújabb szocialista dal.

11:55
Megérkezett Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Hosszan tartó taps és ováció kíséri bevonulását. "Hajrá MSZP" bekiabálások.

11:50
Újabb videóüzenetek:

Németh Péter, a Népszava főszerkesztője szerint látszik, hogy diktatúra van kialakulóban.

Kertész Ákos író szerint Orbán egy diktátor és eltávolít mindenkit, aki neki ellentmond.

11:46
Komját Imre lép a színpadra, edelényi lakos, "egyszerű melós". Orbánt ostorozza. Magánnyugdíjpénztár, nyugdíjpénzek lenyúlása, devizahitelesek problémái stb. Szerinte a Fidesz egyáltalán nem családbarát.

Orbán azon ígéreteit kéri számon, melyeket az edelényi árvízkárosultaknak tett. "A gátakhoz hozzá sem nyúltak, az önkormányzat eladósodott, a házak romokban."

Üzen a kolontáriaknak és devecserieknek: "őket is magukra fogják hagyni."

11:44
Martin Schulz, az európai szocialisták vezetője is videón üzen: "kitartás, mellettetek állunk!"

11:43
Bárány Balázs, ifjú szocialista buzdítja ellenállásra az egybegyülteket. Párhuzamot von az egykori pártállam és Orbán törekvései között.

11:38
Elkezdődik a hivatalos program. A Himnusz közös éneklése után, Paul Rasmussen vidóüzenetben szól a magyar szocialistákhoz: támogatásról biztosít.

11:25
A színpadon a szerző előtt ismeretlen pop slágereket ad elő Varga Ferenc és partnernője. A közönség ütemes tapsal hálálja meg mindezt.

11:18
Gyurcsány megérkezett. Hatalmas ováció, álló taps.

11:15
Sas politikai élcelődése osztatlan sikert arat. A téma adja magát: Orbán, királyság, gazdasági helyzet, diktatúrával való riogatás, ilyesmi.

11:08
Bejutottunk a Sportarénába. Szinte telt ház van, alig látunk üres széket. Éppen Sas József szórakoztatja a nagyérdeműt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Földvári
2010. november 27. 21:46
Az előzőeket azért írtam le kétszer,kedves MSZP,hogy nehogy azt higyjétek,hogy csak a szemetek káprázik!
Földvári
2010. november 27. 21:44
Döbbenet ez az ember aki végigcsalja az országot ,emberek kicsalt pénzén él,aki töbszörösen büntetett előélettel pártokat alapíthat,aki ezen pártok mögé bújva játszik itt sok becsületes ember életével,aki tartozik fűnek fának ,na meg az APEH-nak,őt senki sem kötelezi a törvények betartására ,de állandóan arra hivatkozik,hogy ő bizony"jogkövető magatartást tanusít", leginkább a maga alkotott törvényeket követi ,a sok talpnyalóval együtt akik valamikpori hatalom és politika részesei voltak ,akik szerinte védik a seggét. De az igazságot kevesen tudják erről a szélhámosról. Lop, csal, hivatalos iratokat hamisít ,embereket csap be gátlástalanul, behízelgő modorával vagy zsarolással teszi magát érthetővé a hezitálók előtt, persze teheti hiszen ő nem más mint bizonyítottan rendőrsági besúgó, abból is e leg gusztustalanabb fajtája ,aki időről időre befekszik a börtönökbe és addig marad ott mig fontos ifóval nem tud szolgálni a megbízóinak.Ennek fejében nem vonják felelőségre semmiért.A bíróságokat is átveri ,mert ott aztán nagyon is ártatlannak mutató viselkedésével még azt is el éri,hogy megsajnálják. Szinte már nincs jelző amit itt a neten és egyébb fórumokon ki ne nyilvánították volna azok akiket becsapott,megalázott ,és tönkre tett kisemmizett.Egyszerűen a sakál jelző illik rá,mert az életmódja is ennek az állatnak a megfelelője. Talán egyszer a sajtó és a médiumok is észre veszik és nem hagyják magukat megfélemlíteni ,és végre lemerik írni,hogy ténylegesen ki is ez az emberbőrbe bújt ördög! Talán egyszer a sok pere közül lesz olyan bíróság akik nem hisznek neki és előveszik a törvény szigorát vele szemben,és a megfelelő helyre juttassák,de nem bentlakónak hanem hosszú évekre jogerősen elitéltként! Talán akkor megnyugodnának a kedélyek és mindenki akarata érvényesülne! Én személy szerint nem tudok optimistának lenni,mert látom a mai vezetés sincs a helyzet magaslatán ,lábbal tiporják az alkotmányosságot a törvényességet,és ez egyre rosszabb lesz,egyre nagyobb teret hagynak az ilyen és ehhez hasonló tetveknek, sajnos ez nem csak az én személyes véleményem ,már több embert is foglakoztat, az a kérdés,hogy "MI IS TÖRTÉNIK EBBEN AZ ORSZÁGBAN!"
Földvári
2010. november 27. 21:43
Kedves MSZP, esetleg az Urbán-Szabó LÁszlót is felelősségre kéne már vonni.Mert ugye a ti védelmetek alatt lett azzá ami lett,fehér galláros bűnöző király aki mint egy hiéna használta ki sok jó embert,aki bőrtönviselt ,sok mai bírósági perrel a nyakában ,nem álltalott pártot alapítani 2005-ben oszt mikor bebukott csak úgy lazán csinált egy utód pártot.És ott folytatta ahol elkezdte annó,és még valami öreg nyugalmazott volt szocialista szemetek támogatását élvezve még a rendőeséget is megvezette azzal,hogy a multban elkövetett disznóságait megúszandó feltételek mellett besúgó lett belőle,aki a leges leggusztustalanabb fajta aki befekszik a bűnözők közé a börtönbe és csak akkor jön ki ha már van infója a megbízói számára. És most a FIDESZ alatt is ezt csinálja hiszen a jó "belügyminiszterünk komája", ha lehet hinni a dicsekedéseinek mert mindenhol erre hivatkozik és ezért nem érheti őt baj.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását