2024. május 19. - Ivó, Milán

BÉT: meghosszabbítják a kereskedési időt

A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója szerdai határozatával jóváhagyta a kereskedési idő hosszabbítását, így december 1-jétől fél órával később, 17.10 órakor zár a részvénypiac - közölte a BÉT a honlapján.
2010. november 24. szerda 14:29 - HírExtra
A tőzsde vezetése egy héttel korábban már jelezte, hogy az igazgatóság a november 24-i ülésén dönt a javaslatról. A múlt heti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kereskedési idő hosszabbítását a nyugat-európai piacok hosszabb nyitva tartása, illetve a délutáni amerikai tőzsdenyitás indokolja, és az intézkedést a piaci szereplők is támogatják.

A hosszabb nyitva tartástól a BÉT jelentős, napi 1-2 milliárd forint forgalombővülést is vár. A tőzsde több éves statisztikája ugyanis azt mutatja, hogy az üzletkötési aktivitás megélénkül a kereskedés végén, és ez részben összefügg az amerikai tőzsdék arra az időre eső nyitásával. A hosszabb nyitva tartás lehetőséget ad majd, hogy a piac még aznap reagáljon a tengerentúli eseményekre.

A hitelpapír és a származékos szekcióban néhány perccel a részvény szekció zárása előtt fejeződik be a kereskedés december 1-jétől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását