2024. április 20. - Tivadar

Jobbik: nem értenek egyet a médiacsomaggal

A Jobbik szerint elfogadhatatlan a közmédiumok hírszerkesztőségeinek tervezett összevonása.
2010. november 23. kedd 15:40 - HírExtra
Novák Előd országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón kifejtette: az indoklással együtt 174 oldalas fideszes médiatörvény-tervezetet hétfőn nyújtották be, így a képviselőknek - mivel plenáris ülés van - arra sem volt idejük, hogy elolvassák, a parlament kulturális és sajtóbizottsága szerdán mégis véleményezi a javaslatot. Hozzátette: ebből adódóan a Jobbiknak még nincs kiérlelt álláspontja az előterjesztésről, abban azonban biztosak, hogy látatlanul nem szabad általános vitára bocsátani azt.

A politikus az indítvány egyetlen elemét kiemelve elfogadhatatlannak nevezte, hogy összevonják a közmédiumok hírszerkesztőségeit. A törvényjavaslat a nemzeti hírügynökséghez telepítené a közszolgálati rádiós és televíziós hírműsorok gyártását, ami Novák Előd szerint a sokszínűséget és a kiegyensúlyozott tájékoztatást veszélyezteti.

A képviselő beszélt arról is: a kulturális és sajtóbizottság - a kormánypárti tagok lemondása miatt kizárólag ellenzékiekből álló -, általa elnökölt ellenőrző albizottsága indítványozta, hogy a kormány dolgozzon ki szankciórendszert a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértésére. Ezzel kapcsolatban elmondta: a parlamenti pártok hírműsorokban történő szereplése jelenleg nem felel meg a kiegyensúlyozottság követelményének, az ellenzéki jelenlét elmarad a parlamenti arányukétól, ennek azonban semmilyen szankciója sincs.

Az albizottság továbbá kezdeményezte, hogy a sajtó munkatársai a Parlament déli (piros) társalgójában interjúkat készíthessenek, mivel a most erre a célra kijelölt, az ülésteremtől távolabb eső északi (kék) társalgó alkalmatlan - közölte Novák Előd, akinek sajtótájékoztatója kezdetén egyébként egy turistacsoport vonult át a társalgón, majd a Parlamentben zajló kisebb felújítási munkák miatt beszédét kalapácszaj zavarta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fradilaci
2010. november 23. 15:56
Igaza van Nováknak az ellenzék alig jelenik meg a médiában.Legfőképpen a Jobbik!A pártok erőviszonyához képest kéne beszámolni a pártok tevékenységeiről!
Ne legyen narancsmédia!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását