2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Obama és Medvegyev négyszemközti megbeszélése

Előre be nem jelentett négyszemközti megbeszélést folytatott egymással Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök a szombati NATO-csúcstalálkozó keretében Lisszabonban - közölte újságírókkal Ben Rhodes, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó a hazafelé tartó amerikai elnöki különgép fedélzetén vasárnap hajnalban.
2010. november 21. vasárnap 13:33 - HírExtra
két elnök visszavonult egy helyiségbe, és mintegy 15-20 percen át beszélgettek - mondta Rhodes. A rögtönzött találkozón Obama felidézte annak a beszélgetésnek a tartalmát, amit a grúz államfővel folytatott. A Medvegyevvel folytatott megbeszélés célja volt csökkenteni azokat a félreértéseket, amelyek esetleg nem kívánt következményekkel járhatnak.

Obama és Medvegyev megvitatta az Egyesült Államok és Oroszország által idén áprilisban Prágában aláírt START nukleáris leszerelési megállapodást is, amely a két ország nukleáris robbanófejeinek 30 százalékos csökkentését és a kölcsönös ellenőrzések átláthatóbbá tételét irányozza elő. A megállapodást az amerikai szenátusnak még ratifikálnia kell.

Amerikai kormányzati tisztviselők később azt is közölték, hogy a találkozót Obama kezdeményezte, és azt az amerikai elnök nagyon szívélyesnek értékelte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását