2024. június 16. - Jusztin

Nem emelik a távhő díját

Változatlan marad a távhő díja a fővárosban 2010. december 1-jétől érvényes lakossági (háztartási) célú hatósági távhőszolgáltatási hődíj-tételek szerint.
2010. november 17. szerda 13:07 - HírExtra
A BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a hődíjak változása a lakossági felhasználókat nem érinti az ármoratórium miatt. A FŐTÁV Zrt. ennek alapján a lakossági távhőfogyasztóknak továbbra is a 2010. július 1-jétől alkalmazott - a hatóságinál 12-17 százalékkal alacsonyabb - hődíj-tételeket érvényesíti.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a fővárosi közgyűlés a lakossági (háztartási) célú felhasználók hődíjait Tarlós István és további 4 fővárosi képviselő javaslatára az 1470/2010. (VIII.26.) számú határozatában 2010. augusztusában befagyasztotta. A moratórium meghosszabbítása a Főtáv Zrt. - a rendelet szerinti - következő árképzési javaslatáig, illetve a távhődíjak felülvizsgálatának befejezéséig tart.

A moratórium fenntartása egy átlagos lakossági fogyasztó esetében az év végéig mintegy 5-8 ezer forint megtakarítást jelent a hődíjban - jegyzi meg a BVK.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását