2024. március 29. - Auguszta

Orbán több államfővel is találkozik

Több hivatalos külföldi programon is részt vesz a következő napokban Orbán Viktor; a miniszterelnök ezek során találkozik mások mellett az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökével, a francia állam- és kormányfővel, valamint felszólal a NATO lisszaboni csúcstalálkozóján is.
2010. november 16. kedd 15:34 - HírExtra
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: szerdán, a magyar EU-elnökségre való felkészülés jegyében Brüsszelben az Európai Bizottság és a magyar kormány együttes munkaülését megelőzően Orbán Viktor megbeszélést folytat Herman Van Rompuy-jal, az Európai Tanács elnökével és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével.

Csütörtökön és pénteken Párizsban tesz látogatást Orbán Viktor, és találkozik Nicolas Sarkozy francia államfővel, Francois Fillon francia miniszterelnökkel, Bernard Accoyer nemzetgyűlési elnökkel, valamint Angel Gurríával, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD főtitkárával.

Pénteken és szombaton Lisszabonban tartják a NATO csúcstalálkozóját, amelyen felszólal a magyar miniszterelnök, majd részt vesz a NATO-Oroszország-csúcstalálkozón.
Hétfőn Orbán Viktor Máltán Lawrence Gonzi miniszterelnökkel folytat megbeszélést a magyar EU-elnökségre való felkészülés keretében - tájékoztatott Szijjártó Péter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását