2024. április 16. - Csongor

MSZP: tájékoztatást kérnek a vörösiszap-adományról

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul adjon részletes tájékoztatást az 1,2 milliárdnyi vörösiszap-adomány sorsáról, aktuális helyzetéről, a kifizetések módjáról, illetve haladéktalanul kezdje meg a károsultaknak járó azonnali kifizetéseket.
2010. november 16. kedd 15:41 - HírExtra
Gőgös Zoltán szocialista képviselő kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy senki sem tudja, hová, hogyan, milyen koncepció alapján osztották szét a csaknem 1,2 milliárd forintos adományt, ami eddig összegyűlt a vörösiszap-katasztrófa sújtotta területek megsegítésére.

Kifejtette: tény, hogy az eltelt másfél hónapban mindössze 33 millió 400 ezer forintot adtak a károsultaknak. Ebből 30 millió forintot Devecser, 3,4 milliót pedig Kolontár kapott. A fennmaradó 1 milliárd 166 millió 600 ezer forintról egy szó sincs - mutatott rá.

A szocialista politikus szerint felháborító, hogy miközben egy ország mozdult meg a katasztrófa hírére és a fent említett jelentős összeggel járultak hozzá a helyreállításhoz, kármentéshez, addig az adományokkal megbízott szervezet semmilyen felvilágosítást nem ad arról, mit csinált eddig ezzel az összeggel, s a katasztrófa óta eltelt hat hét ellenére még mindig nem lépett annak érdekében, hogy az adományok eljussanak a károsultakhoz, önkormányzatokhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását