2024. április 20. - Tivadar

Középpontban a prosztatarák

A prosztatarák megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Movember kampány!, amelynek zárásaként november 25-én és december 1-jén is bulizni invitálják a szórakozni vágyókat Budapesten.
2010. november 14. vasárnap 12:14 - HírExtra
November 25-én, csütörtökön a PortH Városi Csárdában, december 1-jén, szerdán pedig az Ötkert elnevezésű szórakozóhelyre várják az érdeklődőket. A rendezvényeken adományokat gyűjtenek a Magyar Rákellenes Liga és az Uroonkológia Alapítvány részére - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket, rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon. A mozgalomhoz csatlakozók egy teljes hónapra félreteszik a borotvát, és megnövesztik arcszőrzetüket: a bajusz egyfajta "kitűző", amelyet büszkén visel gazdája, éppúgy, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják.

A férfiak daganatos halálozásában a prosztatarák - a tüdőrák és a gyomor-bélrendszeri rák után - a harmadik leggyakoribb ok. Magyarországon évente 2700-al növekszik a diagnosztizált esetek száma, évente 1300 férfi válik a prosztatarák áldozatává.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását