2024. május 2. - Zsigmond

SZDSZ: rendpárti államszervezet képe rajzolódik ki Orbán beszédéből

Az SZDSZ álláspontja szerint rendpárti, központosításra törekvő, nagy államszervezet képe rajzolódik ki Orbán Viktor beszédéből - mondta a Fidesz elnökének pénteki országértékeléséről Retkes Attila, a liberális párt elnöke az MTI-nek.
2010. február 5. péntek 21:04 - HírExtra
A beszédben elhangzott utalások alapján egyre reálisabbnak tűnik, hogy veszély fenyegeti a független intézményrendszert, a parlamentáris demokrácia vívmányait - jelentette ki az SZDSZ elnöke.

Retkes Attila megjegyezte, hogy a Fidesz elnöke beszédében kerülte a konkrétumokat, nemcsak pártja programjáról, de a leendő kormányprogramról sem beszélt. Hozzátette, hogy Orbán Viktor a direkt fenyegetéseket is kerülte felszólalásában, de véleménye szerint az elszámoltatásról szóló rész és "az egész rendpárti program" alapján alapvető cél, hogy a köztársaság vívmányainak megőrzéséért a Fidesz és a Jobbik ne szerezze meg közösen a parlamenti mandátumok kétharmadát.

Kijelentette, az SZDSZ emiatt döntött úgy, hogy Bokros Lajos programját és a demokratikus közép létrehozását támogatja, így ezért indulnak közösen az MDF-fel a választásokon.
Orbán Viktor pénteki országértékelőjében arról beszélt, hogy készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti. A legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte. Véleménye szerint a jövő és nem a bosszú kormányzásának kell következnie a választások után, de hangsúlyozta, nem lehet szemet hunyni afelett, ami történt az elmúlt években.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását