2024. május 23. - Dezső

MSZP: fizessen az állam az iszapkárosultaknak!

A bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló törvény módosítást kezdeményezi az MSZP annak érdekében, hogy több állami eszköz legyen a kárenyhítéshez.
2010. november 8. hétfő 22:18 - HírExtra
Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter és Ficsor Ádám, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat korábban irányító volt tárca nélküli miniszter a hétfőn benyújtott indítványban azt írta: a társadalmat mélyen felháborító, súlyos bűncselekmények esetében előfordul, hogy az áldozat vagy örökösei számára bíróság jogerősen kártérítést állapít meg, ezt azonban az elkövető anyagi helyzete miatt lehetetlen behajtani.

A méltányosság és a sértettek fokozottabb védelme érdekében a törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy az ilyen kártérítés megfizetését a központi költségvetés átvállalja. A törvényjavaslat rögzíti, hogy - a visszaélések elkerülése érdekében - az átvállalt kártérítést az állam adó formában behajtja a tettestől. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását