2024. május 2. - Zsigmond

Lendvai: a Fidesz lenyúlja a pénzt

A Fidesz a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag 2.800 milliárd forintját akarja megszerezni, amit a jobb módúakra akar költeni a jövő évi költségvetésben, és ennek alkotmányos akadályait akarja eltávolítani - közölte Lendvai Ildikó.
2010. november 6. szombat 18:37 - HírExtra
A politikus közleményében úgy fogalmazott: "szükséges, de nem elégséges, ha a Fidesz meghátrál a pedagógusok, orvosok, kistisztviselők végkielégítésének elkobzása ügyében, (...) ha külső és belső nyomásra némi engedményt tesz, és valamivel kevésbé csinál bohócot az Alkotmánybíróságból".

"A lényeg azonban a Fidesz számára mindig is a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag pénzének megszerzése volt. Ez az, amihez hozzáférni igazán akar, mindig is ennek alkotmányos akadályait akarta eltávolítani. Ez a vágyott zsákmány, ez a hús, a többi csak a szósz" - tette hozzá.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz ezt a 2.800 milliárd forintot akarja megszerezni, és "bármilyen egyéb engedményre kényszerül, ehhez még ragaszkodik". Az MSZP pedig a hárommillió ember pénzének elrablásában akarja megakadályozni a Fideszt, és csak azt tartja az ellenzéki párt elfogadhatónak, ha a Fidesz ebben is visszakozik.

Lendvai Ildikó szerint "sok mellébeszélés után kiderült, hogy a lenyúlt pénzt soha nem akarják, soha nem tudják visszaadni", a jövő évi költségvetés ugyanis "már el is költi a hárommillió ember pénzét, (...) de nem rájuk, hanem a jobb módúakra".

Mint írta, ebből a 2.800 milliárd forintból fedezik, hogy "a legjobban kereső tíz százaléknak a felső adókulcs eltörlésével több maradjon a borítékban", hogy csökkenjen a havi hatszázezer forinton felül keresők TB-járuléka, hogy a profit után a tulajdonosok kevesebb adót fizessenek, és hogy jelentősen csökkenjen a tőkejövedelem utáni osztalék adója.

"Elkölti arra, hogy különbséget tehessen gyerek és gyerek között, és jóval több pénzt adhasson a jómódú családoknak, mint a kiskeresetűeknek". Eközben - emlékeztet rá a politikus - a kormány megemelné a munkavállalók által fizetendő járulékokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását