2024. június 16. - Jusztin

Újra járnak a vonatok Kolontáron

Péntek hajnalban újraindult a vonatközlekedés Devecser és Kolontár között, ahol a vörösziszap-áradás miatt több mint négy hete a vasúti pálya megsérült, és ezért mintegy másfél kilométeres szakaszon ki kellett cserélni a vasúti síneket.
2010. november 5. péntek 08:30 - HírExtra
A Mávinform péntek kora reggeli tájékoztatása szerint november 5-től a személyszállító vonatok ismét menetrend szerint közlekednek, és valamennyi, a menetrendben feltüntetett állomáson és megállóhelyen, így Kolontáron is megállnak. Szabó Ferenc azt mondta, már utasokat is szállítanak, mert a médián keresztül és a település hangosbemondóján is értesítették az ott lakókat.

Október 4-én az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának gátszakadása miatt a vasúti pálya olyan súlyosan megrongálódott, hogy az utasokat Ajka és Somlóvásárhely között vonatpótló autóbuszokkal tudták csak szállítani. A katasztrófa következtében megrongálódtak a biztosítóberendezések és a felsővezeték-tartó oszlopok is.

Bár a súlyosan megrongálódott vasúti pálya helyreállítási munkálatai október 20-ig befejeződtek, a teljes körű biztonság garantálásáig, vagyis a vasútvonalat védő gát megépítéséig a MÁV nem indította újra a vonatközlekedést. A vasúttársaság közlése szerint a MÁV Csoportnak közel 500 millió forint kára keletkezett a katasztrófában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását