2024. május 2. - Zsigmond

Hat év börtönt kapott az ügyész

Hat év börtönbüntetésre ítélte a hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolt Varga Gergely volt kerületi ügyészt, korábbi ügyészségi szóvivőt kedden első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Bíróság.
2010. november 2. kedd 15:54 - HírExtra
A bíróság vesztegetés, befolyással való üzérkedés, hivatali visszaélés, bűnpártolás és csalás miatt ítélte el a 31 éves vádlottat. Varga Gergelyt a börtönbüntetés mellett hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és 200 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.

A volt ügyészségi szóvivő az ítélet kihirdetése előtt, az utolsó szó jogán elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért az igazságszolgáltatás dolgozóitól.

A vádlott, aki többször elsírta magát a kamerák előtt, az utolsó szó jogán azt mondta: nem másokban keresi a hibát, elismeri, hogy ő hibázott.

Úgy fogalmazott, ő is eljutott oda, ahová Júdás, és nem is akart kedden a bíróság elé állni.
Ezzel kapcsolatban Zamecsnik Péter védőügyvéd az MTI kérdésére a tárgyalás szünetében megerősítette: Varga Gergelynek valóban volt öngyilkossági kísérlete.

A 31 éves Varga Gergely azt mondta, a hibájával mindenét elveszítette; a hivatását, az egzisztenciáját, a becsületét, a barátait és az álmait. Közölte, jobb ember szeretne lenni, ezért fog igyekezni a hátralévő életében.

A bíróság vesztegetés, befolyással való üzérkedés, hivatali visszaélés, bűnpártolás és csalás miatt ítélte el a volt ügyészségi szóvivőt. Varga Gergelyt a börtönbüntetés mellett hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és 200 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását