2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Tíz halott Mexikóban

Legalább tíz ember vesztette életét csütörtökön Mexikóban két bűncselekményben: az ország északi részén ismeretlen fegyveresek munkásokat szállító buszokra nyitottak tüzet, míg a főváros egyik negyedében a jelek szerint két bűnbanda tagjai szólalkoztak össze, s az egyik csoport lőfegyverekkel akarta eldönteni a vitát.
2010. október 29. péntek 09:03 - HírExtra
A buszok elleni rajtaütés Mexikó legveszélyesebb városa, az amerikai határnál lévő Ciudad Juárez közelében történt. A támadók kocsikkal érkeztek, s előbb az első buszra nyitottak tüzet, majd két másikat is lőni kezdtek. Négy ember meghalt (köztük három nő), tizenöten pedig megsebesültek.

A mexikóvárosi bűncselekmény hat fiatal halálát követelte, egy hetedik pedig súlyos sérülésekkel kórházba került. A helyi ügyész szerint itt két bűnözői csoport közötti vita fajult lövöldözéssé.

A mostani eseteket megelőzően egy héten belül három mészárlás történt Mexikóban. Szombaton ismeretlenek Ciudad Juárezben 14 embert lőttek agyon egy ünnepségen, másnap egy bűnbanda az északnyugati Tijuana város közelében lévő detoxikáló intézet 13 lakójával végzett, szerdán pedig egy autómosónál tizenöt fiatalt gyilkoltak meg a Csendes-óceán partján fekvő Nayarit szövetségi állam fővárosában, Tepicben.

A drogbandák egymás közötti leszámolásainak, valamint a rendfenntartó erők és a bűnözők összecsapásainak következtében az utóbbi négy év alatt több mint 28 ezer ember vesztette életét Mexikóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását