2024. április 16. - Csongor

Nyomozás tettlegességig fajult vitában

A Veres fiúk ellen nem folyik eljárás, két nyírbátori büfés egymás közötti, a jelenlegi adatok szerint tettlegességig fajult vitájában rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség - közölte a szervezet vezetője pénteken az MTI-vel.
2007. október 19. péntek 16:23 - Hírextra

Az ügyész kijelentésével a Magyar Nemzet pénteki cikkének címében foglalt állítást cáfolta, amely szerint "nyomoznak a Veres fiúk ügyében".

A főügyészség kényszerítés bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja miatt rendelte el a nyomozást ismeretlen elkövető ellen - mondta Kovács András.

A szabolcsi főügyész tájékoztatása szerint a nyomozást egy, a rendőrséghez eljuttatott feljelentés elutasítása miatt, a szervezethez benyújtott panasz alapján rendelték el.

A feljelentésben az szerepelt, hogy 2006-ban a nyírbátori strandon az egyik büfést egy másik erőszakkal, fojtogatással akarta rábírni, hogy ne árusítson, zárjon be.

A rendőrség ezt az állítólagos cselekményt könnyű sértéses ügynek tartotta, de mivel az arra jogosult akkor nem tett magánindítványt az ügyben, nem vizsgálta a történteket - mondta Kovács András.
Hangsúlyozta: "a megyei főügyészség álláspontja szerint viszont nem könnyű sértéses ügyről van szó, akár a kényszerítés bűncselekmény is megvalósulhatott, s ennek tisztázására nyomoznia kell a rendőrségnek".

Kovács András fontosnak tartotta megjegyezni, hogy "a feljelentés további részében a főügyészség nem bírálta felül a rendőrség álláspontját, miszerint 2007-ben, az idén, valóban semmilyen bűncselekmény nem történt a sajtóban sokszor megjelentetett +nyírbátori büfés+ elnevezéssel elhíresült ügyben". A Veres fiúk ellen semmilyen eljárás nem folyik - szögezte le.

Az idén júniusban üzleti vita robbant ki egy nyírbátori büfés - őt fojtogatta állítólag egy másik egy évvel korábban - és Veres János pénzügyminiszter fiai között, akik a nyírbátori AZfeszt Fesztivált szervezték. Az utóbbiak - hasonlóan a szabolcsi kisváros többi kulturális rendezvényének szervezőihez - pénzt kértek a büféstől az árusítási lehetőségért a fesztivál idejére. A kereskedő azonban szerződésére hivatkozott, szerinte rendezvény ideje alatt is nyitva tarthat a strandon, ahol a fesztivált tartották, csakhogy a szerződésről később kiderült, érvénytelen volt.

A pénzkérésről rejtett kamerás felvétel készült, amelyet a Hír TV-ben mutattak be, az esetről többször írtak az országos napilapok, megemlítve, hogy a fesztivál ideje alatt a büfés üzletétől az In-Kal Security őrző-védő cég munkatársai elküldték a vásárlókat.

A történtekkel kapcsolatban egy szentendrei lakos zsarolásra hivatkozva tett feljelentést a rendőrségen, amit a feljelentés-kiegészítés elrendelése, majd vizsgálata után bűncselekmény hiányában utasítottak el, s ez ellen élt panasszal a feljelentő a szabolcsi főügyészségen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását