2024. május 2. - Zsigmond

Spórolásra nevel a PSZÁF

Spórolásra nevel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) új honlapja, amely a takarékossági világnap alkalmából egyebek mellett közérthető termékismertetőkkel, kérdéssorokkal, pénzügyi szótárral, öngondoskodó kalkulátorral, valamint online pénzügyi fogyasztóvédelmi fórummal bővül.
2010. október 29. péntek 20:16 - HírExtra
A PSZÁF a fogyasztóvédelmi bírságokból befolyt pénzt a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztésére is fordítja. Ezt szem előtt tartva készült www.megtakaritasiiskola.hu címen elérhető honlap is, amely közérthető formában mutatja be a megtakarítások előnyeit, a konstrukciók közti különbségeit és az ezekkel kapcsolatos jellemző problémákat.

Az oldalra látogatók részletes tájékoztatást kaphatnak a pénzügyi szolgáltatások sajátosságairól, illetve a terméktípusok jellemzőit is megismerhetik - olvasható a PSZÁF közleményében.
A honlapon aktuális hírek, biztosítási és banki termékismertetők, valamint egy öngondoskodás-kalkulátor található, ez utóbbi a az ideális banki terméktípusok kiválasztásában segít, megismertetve azok előnyeit és kockázatait.

A megtakarítási iskola nemcsak egy honlap, hanem a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által működtetett, folyamatosan bővülő felület is. Az online fórum és ügyfélszolgálat hathatósabb működése érdekében szakértők hétköznap 24 órán belül válaszolnak a beérkező pénzügyi megkeresésekre, kérdésekre.

A korábbi szakmai anyagok és a pénzügyi termékek részletes bemutatása új alapokon indul útjára Jancsi története címmel. A hétköznapi pénzügyi anekdoták a mindennapi életben tapasztalt pénzügyi problémáinak útvesztőiről mesélnek, és azok lehetséges megoldásaira is választ adnak az olvasónak. A szerkesztők biztosak benne, hogy az egyszerű hétköznapi nyelven megfogalmazott, első kézből kapott esetek és az arra adott válaszok számos problémás eset megoldására lehetnek alkalmasak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását