2024. május 3. - Tímea, Irma

Hunvald a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul az őt ért jogsértések miatt Hunvald György, az önkormányzati ingatlanok értékesítése miatt meggyanúsított volt VII. kerületi MSZP-s polgármester, aki pereket tervez a magyar állam és az ügyében szerinte hamisan tanúskodók ellen is - írta pénteki számában a Népszava.
2010. október 29. péntek 08:39 - HírExtra
A lapnak adott interjúban a volt polgármester azt mondta: családtagjaival és ismerőseivel vagyontárgyaik zárolása miatt készül perre a magyar állam ellen.

Hunvald György az interjúban elmondta, hogy nem lát semmit, amit meg kellene bánnia. A meghozott döntéseik jók és helyesek voltak. "Az, hogy megismertem a nyomozati iratokat, csak megerősítette: kétséges, mi alapján vettek őrizetbe, mi alapján tartóztattak le és mi alapján közölték velem húsz hónappal ezelőtt a gyanúsításokat. Se tanúvallomás, se tárgyi bizonyíték nem erősíti ezeket" - fogalmazott.

Kijelentette: nincs ügy, mert az önkormányzat nem szenvedett kárt. Sőt, jelentős haszonra tett szert, hiszen az épületek többségét forgalmi értékük felett értékesítették. "Nem találtunk az ügyvédemmel bizonyítékot a nyomozati iratokban arra az ügyészségi gyanúra, ami az ingatlanok alulértékesítéséről szólt" - tette hozzá.

Úgy vélte, a tárgyaláson "a vád szépen lassan elgyengül". Mert - mint fogalmazott - abban biztos, hogy vádat emelnek. Igaz, eddig már egy sor gyanúsítást visszavontak, megszüntettek - jegyezte meg, hozzátéve, hogy időközben a vélt ügyletek elkövetési értéke is csökkent. Elmondta: az eredeti összeg csaknem felére, 400 millióra mérséklődött, és "már csak mindössze három károkozási kísérlettel gyanúsítanak, amit ráadásul a nyomozati iratok cáfolnak".

Az interjúban példaként Hunvald György elmondta: volt, hogy olyan épület eladásával gyanúsították meg, amely még mindig az önkormányzaté.

Elmondta azt is, hogy ma gyakorlatilag az értékbecslőn, rajta és Gál Györgyön, a gazdasági bizottság volt elnökén kívül az alapügyben, vagyis az ingatlanok kérdésében már majdnem mindenki tanú lett, aki korábban gyanúsított volt. Hozzátette: a koronatanúnak tekintett egyik ilyen szereplő leleplező vallomása pedig mindössze annyi, hogy szerinte a polgármester nélkül nem lehetett az önkormányzatban semmit eldönteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását