2024. március 29. - Auguszta

Ketten jelentkeztek a pályázatra

Az állami tulajdonú termőföldek légi fotózására kiírt közbeszerzési pályázatra nem egy, hanem két pályázat érkezett - közölte a pályázatot kiíró Földmérési és Távérzékelési Intézet.
2010. október 27. szerda 16:50 - HírExtra
Az intézet közleményben reagált arra a hírre, miszerint a pályázati feltételeket úgy határozták meg, hogy azon csak a Geodézia Zrt. indulhasson. Az intézet szerint a részvételi felhívásra két pályázó jelentkezett: egy hazai vállalkozó és egy magyar konzorcium. Az egyik pályázó az Infoterra Magyarország Kft, a másik az Országleltár 2010 Konzorcium, amelynek a Digi-Map Kft., a DigiTerra Kft. és a Geodézia Zrt. a tagja.

Az LMP szerdán azt közölte az MTI-vel: a "cégre szabott és csillagászati összeget felemésztő pályázat" visszavonatására szólítja fel a vidékfejlesztési minisztert.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselő, LMP-s frakcióvezető-helyettes - az MTI-hez eljuttatott közleményében - úgy fogalmazott, "a kelet-európai abszurdba illő" körülmények korrupciót sejtetnek.

A politikus emlékeztetett arra, hogy hétfőn járt le a határideje annak a gyorsított eljárásban meghirdetett közbeszerzési pályázatnak, amelyet a Földmérési és Távérzékelési Intézet írt ki, csaknem 5 milliárd forint értékben, az állami tulajdonú termőföldek légi fotóinak elkészítésére. A pályázati feltételeket úgy határozták meg, hogy azon csak az a Geodézia Zrt. indulhasson, amelynek egykori vezérigazgató-helyettese jelenleg a minisztérium közigazgatási államtitkára, egykori igazgatótanácsi tagja pedig a pályázatot kiíró intézet jelenlegi főigazgatója - mutatott rá.

Hozzátette: az index.hu hírportál információi szerint valóban csak egy pályázat érkezett a tenderre - a Geodézia által vezetett konzorciumé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását