2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Egy héten belül újjáalakulhat az MDF

Akár egy héten belül újjáalakulhat az MDF parlamenti frakciója - mondta Herényi Károly, a párt elnökhelyettese csütörtökön az M1 Napkelte című műsorában.
2009. április 30. csütörtök 09:53 - HírExtra
Amit lehet ebben az ügyben, azt megtettünk, és úgy tűnik, hogy lesz frakció - fogalmazott a korábbi frakcióvezető, utalva arra, hogy tíz ember kell a képviselőcsoport újraalakításához.

Az MDF parlamenti frakciója március 16-án szűnt meg, miután Csáky András hivatalosan is kilépett, azóta a kilenc MDF-es képviselő függetlenként végzi munkáját a parlamentben.

Herényi Károly a televíziós műsorban az újraalakulás részleteit firtató kérdésre azt mondta, aki MDF-tag, az nem tehet mást, mint hogy az alakuló frakcióba belép.

Egy másik kérdésre, hogy mikorra várható az újraalakulás, elmondta, a közeljövőben várható, akár egy héten belül is. Arra a felvetésre, hogy Dávid Ibolya pártelnök a múlt héten ugyanebben a műsorban azt mondta, csak június 7-e után alakulhat újra a frakció, Herényi Károly úgy vélte, lehet, hogy csak akkor alakulhat újra, de már az az időpont is rögtön itt van.

Közölte, hogy Gyenesei Istvánt még nem keresték meg hivatalosan azzal, hogy lépjen be a képviselőcsoportba, de "szót ejtettünk már erről", és hivatalos megkeresés is lesz.
Gyenesei István, a Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere, független országgyűlési képviselő kedden azt mondta az MTI-nek, hogy az MDF hivatalosan még nem kereste meg, a csatlakozásra való felkérés szándékáról azonban már értesült.

Mint mondta, elzárkózni nincs oka a tárgyalástól, már csak azért sem, mert a somogyi választókerületében a legutóbbi országgyűlési választáson az MDF támogatta őt.
Hasonlóan nyilatkozott a szintén független Császár Antal is hétfőn az MTI-nek. Azt mondta, hogy hivatalosan nem kereste meg az MDF azzal, hogy szüksége lenne rá a márciusban megszűnt frakciónak.

A Fideszből tavaly októberében kilépett képviselőnek hétfőn járt le az a hat hónapos moratóriuma, amit a függetlenek között kellett töltenie.

Herényi Károly még március közepén egy televízióműsorban arról beszélt, hogy Császár Antalban van hajlandóság az együttműködésre az MDF-fel, így április végén újjáalakulhat a frakció az Országgyűlésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását